De Verhuisbrouwerij

De Verhuisbrouwerij, dat zijn enkele hobbybrouwers die reeds meer dan 20 jaar ervaring hebben met het creeren van ambachtelijke speciaalbieren en die een paar van hun bierrecepten in het groot brouwen om er iedereen van te laten genieten.

Onze missie

De pilsdrinkers, die verantwoordelijk zijn voor maar liefst 70% van de belgische bierproductie, overtuigen dat er zo veel meer ambachtelijke bierparels zijn.
De biercultuur van ons land is internationaal gekend en zelfs UNESCO werelderfgoed, maar als we zelf deze cultuur niet gaan ondersteunen, zal hij onherroepelijk zijn wereldstatus verliezen.

Dit doet de Verhuisbrouwerij door de brouwerij en het ambachtelijk brouwproces naar de mensen toe te brengen om hun zo te overtuigen van al het moois in onze biercultuur.

Ons engagement

1 . Ambachtelijke volmout bieren
De bieren zijn volledig met mout (en niet met goedkopere mais of rijst) gebrouwen in kleine hoeveelheden in ambachtelijke installaties. Ze bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten en levende biergist.
De bieren zijn ongepasteuriseerd en ongefilterd. De schuim is afkomstig van de nagisting in de fles en niet door kunstmatig CO2 bij te voegen. Het gistdepot onderaan de fles is gezond en bevat veel vitaminen.
De bieren zullen anders (en beter) smaken naarmate ze ouder worden.

2. Eigen recepten
De Verhuisbrouwerij ontwikkeld zijn eigen bieren van mout tot glas in hun eigen, verhuisbare brouwketels.

3. Onze rijkdom zit in ons bier, niet in uw zakken.
Met de opbrengst van de bieren kunnen grotere hoeveelheden en meerdere speciaalbieren gebrouwen worden, er worden geen dividenten, lonen of bonussen uitgedeeld. De verhuisbrouwers leven van de passie voor het product en de fun tijdens het brouwproces.

4. Eerlijke informatie
De Verhuisbrouwerij is trots op zijn naam en concept. De bieren verhuizen, ze worden door de verhuisbrouwers gebrouwen in andere ambachtelijke brouwerijen en dat is vermeld op het etiket en op de website. Aan de hand van het romeinse cijfer van het brouwsel is duidelijk waar en wanneer het gebrouwen werd.
De etiketten bevatten zo veel mogelijk informatie en vermelden meer dan wettelijk noodzakelijk is. De bierliefhebber kan ook altijd op de website terecht.

Onze mogelijkheden

Uw bier op de markt brengen
Wij ontwikkelen speciaalbieren van mout tot glas. Dit zijn niet alleen onze eigen bieren maar ook recepten die we samen met u creëren.

Workshop
Of neemt u liever deel aan een workshop bierproeven ? Afgewisseld met leutige anekdotes van onze brouwdagen en grappige bierweetjes uit de geschiedenis. Wist u bijvoorbeeld dat uitvindingen zoals de ijskast, de PH-meter en chocolade hun ontwikkeling te danken hebben aan de brouwnijverheid ?

Een dagje bierbrouwen, waarom niet ? We beginnen met mout en hop en eindigen 8 uur later met een gistende wort.

Foodpairing
Of wat dacht u van een foodpairing ? Bier en kaas … ideale combinatie, of kleine amuses met bier. Hoe dan ook, de Verhuisbrouwerij kan uw smaakpapillen aardig verwennen.

Onze bieren

De bieren die de Verhuisbrouwerij in zijn 20 liter ketels brouwt, zijn experimentele brouwsels en kunnen niet gekocht worden. Dankzij de talrijke brouwdagen kan de Verhuisbrouwerij naar hartelust experimenteren. Als er een leuk bierrecept op punt staat, zal het meegenomen worden naar een grotere, ambachtelijke brouwerij waar het bier in grote hoeveelheden door de verhuisbrouwers gebrouwen zal worden.
De bieren worden door Brew and Sew bvba gebrouwen en op de markt gebracht.